miércoles, 25 de abril de 2012

La nostre cuina

Cada dia de bon matí arriben a l'escola la Gemma, l'Esther, la Trini i la Mari i amb molt d'amor i molta cura es posen per feina per a preparar més de 350 dinars amb els seus primers plats, segons, especials per a dietes i al·lèrgies, i postres.
Cuinen molt bo per a nens, professors i monitors, seguint el menú que la dietista d'Endermar els prepara cada mes i així cada dia ens en podem llepar els dits! Encara que a vegades alguns nens i nenes, per exemple si hi ha llegums, o peix, per molt bo i suculent que ho hagin cuinat, preferissin canviar el menú per macarrons (que per cert: Les cuineres els fan molt bons!!!). ;)


sábado, 21 de abril de 2012

Cançó Bon profit!

Cada divendres, tots els nens, nenes i monitors/es del primer torn (de P3 a 1er) cantem la cançó Nyam, Nyam Bon profit a l'hora de dinar. És una espècie de ritual molt bonic!
Aqui us penjo el video d'un divendres per a comparit aquest moment amb vosaltres.


video

MENU ABRIL

Fem tallers

En el temps de menjador no només menjem, també fem moltes altres coses. Per exemple, un cop per setmana com a mínim, els nens i nenes de tots els cursos tenen assignat temps de classe on normalment s'aprofita per a fer tallers. Fem tallers de tota mena: dibuixos, creació de joguines, decoració per al menjador (de nadal, de les jornades gastronòmiques....), entre d'altres.
A continuació unes fotografies d'alguns dels tallers fets aquest curs (anirem penjant més fotografies dels tallers que anem fent).

Tallers varis fets aquest curs. A la foto veiem el castell alemany, la puça, un  molinet, el porquet guardiola, entre d'altres.

Nens i nenes de P5 fent un taller amb material reciclat.

Mini llibre fet amb pedaços de cartolina reciclat. Un taller sencill on els nens/es ho poden fer tot casi sols.

El taller del mini llibre fet per l'altre classe dels trens de P5 amb l'ajuda del seu monitor Mario.

Alguns nens i nenes de 3er i de 2on han fet un móbil molt bonic per Sant jordi on un noi entrega la rosa i una noia el llibre.

 

Les dos classes de 1er han fet uns escuts - iman de Sant Jordi. Han quedat molt bonics i segur que quedaran molt bé a les neveres de casa seva!

 

Els nens i nenes de 2on fent el taller del peixet. (Fet amb paper i una pinça d'estendre la roba).


jueves, 19 de abril de 2012

Bona tarda P3!

video
Voleu saber com es desperten cada dia de la mig diada els nens i nenes de P3? Doncs mireu aquest video!

domingo, 15 de abril de 2012

JORNADA GASTRONÒMICA ALEMANA

Des de fa tres cursos, un cop per trimestre el menjador viatja a un altre país per a descobrir als nens una pinzellada de la gastronomia i cultura d'aquest.
Aquest 2on trimestre ha tocat ALEMANYA!
Els monitors vam decorar el menjador i ens vam disfressar amb els colors de la bandera alemanya, i les cuineres van preparar un menú per als nens d'allò més típic: Amanida alemanya (patata, olives, cogombrets, trossets de frankfurt...), panet amb un bratwurst, i salses a elegir (entre ketchup, mostassa i/o maionesa), i de postre un dolç pastis de fruits vermells.
Sens dubte, un cop més els nens han gaudit d'aquest dia diferent al menjador.

Aquí teniu unes quantes fotografies:

 
 
 
 
 

LIPDUP!!!


Aquest és el Lipdup que el curs passat monitors/es i cuineres vam grabar amb molt esforç i tot el nostre carinyo per a donar una sorpresa als nens/es per final de curs. A tots/es els va encantar!

JORNADA GASTRONÒMICA D'ESTATS UNITS

El primer trimestre d'aquest curs 2011-12, el país escollit per a la jornada gastronòmica va ser els Estats Units d'américa. Els nens/es van gaudir d'hamburgueses, puré de patates, gelat amb xarop de xocolata, i de vaquers, indis, jugadors de la NBA i fins i tot super herois!

Aqui us deixo algunes fotografies:


Els xerifs de P3 amb els seus monitors vaquers Oscar i Vanessa, i les indies Montse i Tere (monitora en pràctiques)

Americans de P4A amb el "Tio Sam" Eli

Americans de P4B amb l'indi Marc i la vaquera Zaida (monitora en pràctiques)

Vaquers de 1er

La Emi - spiderwoman i els seus herois de P5.

Vaquers de P5B amb la seva xerif Ana.

Les cuineres enllestint el dinar.

La classe de 5èB amb l'india Alicia.

La classe de 5è A amb la vaquera Sonia.

Monitors del primer torn de dinar del menjador.

Monitors del segon torn de dinar.